Tid for velvære

Å fornye bad og soverom trenger verken være veldig dyrt eller tidkrevende. Slik fornyer du de viktige velværerommene med enkle grep!

Vi har lett for å konsentrere oss mest om stue og kjøkken, rom vi tar imot gjester i. Men bad og soverom er viktigere enn vi kanskje tenker over. Det er jo her vi skal trekke oss tilbake for å hente hvile og energi. Når så du kritisk på disse rommene sist? Kanskje de fortjener en oppgradering?

Ditt private spa

Bad kan være dyre oppussingsobjekter. Det er kanskje en stor del av grunnen til at vi kvier oss for å gyve løs på dem. Den gode nyheten er at det er mye som kan gjøres på badet uten at det løper enorme kostnader.


Fliser er ofte dyre. For å legge fliser må man også gjerne legge gips og membran. Men kanskje er det slett ikke nødvendig?


Med baderomspanel slipper du grunnarbeid og nedetid. Veggsystemene er godkjent etter våtromsnormen, og med membranen i front trenger du ikke å bekymre deg for skjulte skader i bakveggen. Veggsystemene er enkle å rengjøre og krever minmalt med vedlikehold. Og glemt alt du kanskje har trodd: veggpanel trenger ikke fremstå som «kunstige» fliser. Du kan velge mellom et vell av moderne design, også med slette overflater.


Med Fibo veggsystem bygger du baderomsveggen fem ganger raskere enn med fliser!

Trenden nå går mot mer «møblerte» baderom, rom som tilfører noe mer enn det rent praktiske. Et rom for nytelse og avkobling, som henter inspirasjon fra stuen, med pynt og lett møblering. Da kan malte flater være et godt alternativ.


Med våtromsmaling får du en slitesterk overflate som er enkel å holde ren. Fargevalgene er nær sagt uendelige, så det er enkelt å skape din egen stil.


TIPS! Gjøco Interiør 25 Våtrom kan brukes i alle rom og kan legges på de fleste overflater, også tidligere malte flater.


TIPS! En kombinasjon av fliser eller baderomspanel og malte flater gir badet et lunt og behagelig preg. Sett prikken over i-en på det nye badet med en behagelig krakk eller benk, grønne planter og personlig.


Artikkelen fortsetter under bildet.

Sov godt


Du tenker kanskje ikke over det, men soverommet er faktisk rommet vi tilbringer aller mest sammenlagt tid i. En tredjedel av livet vårt, faktisk! Soverommet er husets mest private sone, der vi både starter og avslutter dagen. Klart atmosfæren her er viktig!


Mange ønsker seg hotellfølelse på soverommet. Det er kanskje ikke så rart? Eksklusive hotellsuiter er skreddersydd for avslapning og luksus, gjerne med nøye utvalgte farger, smart belysning og rause tekstiler. Det er ikke så vanskelig å kopiere som du kanskje tror!De tre overflatene

Før du går i gang er det alltid en god idé å se på de store overflatene. Gulv, vegger og tak er avgjørende for et harmonisk og helhetlig resultat, uansett farge- og materialvalg.


Dersom tak eller vegger trenger fornyelse, kan du gjøre jobben enkel ved å velge malingsklare plater. Walls2Paint er smarte veggplater som fornyer veggen uten at du trenger å sparkle eller lime. Platene er enkle å legge, og gir deg slette vegger i rekordfart. Så er det bare å male rommet i ønsket farge!


På soverommet går vi gjerne barbeint. Det gjør det ekstra viktig med et lunt og behagelig gulv som er godt å gå på, og som demper lyd. Det er enklere enn du kanskje tror å legge nytt parkett- eller laminatgulv. Med riktig underlag får du også god lyddemping.


TIPS! Et godt og lunt gulv med et mykt teppe gir en lun og behagelig hotellfølelse.


Et flott tak gjør også mye for standarden i rommet. Kanskje er drømmen om nytt tak nærmere enn du tror? Velger du takplater, kan du legge det nye taket oppå det gamle, så sant underlaget er rett. Platene klikkes på plass, og kan legges av én person. Når platene er på plass trenger du ikke å sparkle eller slipe før maling. Takplater kan benyttes i alle tørre rom. Du kan også få downlights i platene.

Farger

Når overflatene er på plass, kan du boltre deg med farger. De fleste vil trives best med en rolig fargepalett på soverommet. Velg bort de kraftigste energifargene, som rødt eller oransje. Blått og grønt er derimot farger som gir ro, og egner seg godt i et rom for avslapning. Her finnes det mange vakre nyanser å velge mellom. Også når du velger farger, kan du lære av ekspertene, som bevisst bruker kontraster for å skape gode rom. Du kan for eksempel velge deg ut to farger til rommet som ligner hverandre, men der den ene er lysere enn den andre. Bruk disse fargene på de store flatene i rommet. Bruk så Ittens fargesirkel til å finne kontrastfargen på motsatt side av hjulet, og velg farger herfra til tekstiler og dekor.


TIPS! Ikke vær for opphengt i fargetrendene. Velg nyanser du liker og vil trives med over tid.


TIPS! For å forsterke den lune hulefølelsen på soverommet, kan du male vegger, tak og lister i samme farge.


Artikkelen fortsetter under bildet.

Garderoben

Flyter soverommet over at klær og sko, hjelper det ikke med vakre farger. Det sakrale og avslappende soverommet krever gode oppbevaringsløsninger. Mangler de, blir rommet fort rotete, og velværefølelsen uteblir. De færreste av oss har mulighet for et separat walk in-closet, og må benytte soverommet til klesoppbevaring. Heldigvis er det mange muligheter! Det optimale for et avslappende rom er at man har muligheten til å skjule alt som ikke har med søvn og hvile å gjøre. Helst bør garderoben oppleves så skreddersydd for rommet som mulig, og kunne lukkes igjen. Har du en hel vegg til rådighet, vil en integrert garderobevegg være et godt valg. Garderobeskap kan også med hell benyttes som romdeler i et større soverom, og separere sovesonen fra garderobedelen.


TIPS! Skyvedørsløsninger stjeler minst plass i rommet, og er den perfekte løsningen i mindre soverom.


TIPS! På langlo.store kan du selv tegne din garderobeløsning tilpasset ditt rom og dine behov.

Relevante artikler

Vi flytter inn!

Velkommen hjem!

Varme følelser

Velkommen inn!