Nytt gulv? Dette bør du tenke på før du bestemmer deg

Nytt gulv? Dette bør du tenke på før du bestemmer deg

Mange velger laminat eller vinyl når de skal legge nytt gulv. Det er slitesterkt og du unngår hakk. Det er imidlertid mer enn valg av type gulv du bør tenke på før du går i gang.

Gulvets leggeretning påvirker romfølelsen

Det er ingen tvil om at retningen på gulvet har mye å si for harmonien i rommet. En viktig huskeregel er å legge gulvet i samme retning som hovedlyskilden. Eksempelvis mot store vinduer. Det finnes imidlertid ingen fasit, men under finner du gode tips til hvordan leggeretningen kan få små rom til å se større ut eller hvordan gulvet kan knytte åpne flater bedre sammen.

Horisontalt
Horisontale gulvbord passer perfekt til smale rom. Da vil rommet føles bredere og større. Er rommet veldig smalt å lite, anbefaler vi å gå for et lysere gulv for å øke romfølelsen ytterligere.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Vertikalt
Legger du gulvet i lengderetning sørger du for økt dybefølelse i rommet. Dette er et godt alternativt til korte rom som du ønsker at skal se lenger ut. For best mulig effekt kan du se på muligheten for et lyst gulv mot mørkere vegger.

Diagonalt
Ønsker du å få et lite rom til å føles større? Se på muligheten for å legge gulvet diagonalt med 45 graders vinkel. Da vil gulvet knytte veggen i rommet bedre sammen til veggen i et annet rom. Dette er kanskje spesielt interessant for åpne løsninger for å skape en helhet.

Ønsker du flere tips og triks? Stikk innom fagbutikken i ditt distrikt.