Planleggingsfasen

Planleggingsfasen

Det er mange valg som må tas før et hus står klart. Noen av valgene er det viktig at du tar stilling til, mens andre kan vi i Byggfag Arkitekter hjelpe til med. Vi har solid erfaring når det kommer til spørsmål om beliggenhet, form, funksjon og livskvalitet. Under kan du lese mer om hvilke ting vi må se på sammen – før vi tegner og prosjekterer huset ditt.

Beliggenhet

PLASSERING
Hvor huset skal plasseres på akkurat din tom kommer helt an på livsstilen din og terreng. Noen ønsker plass til en stor hage, mens andre vil ha minst mulig uteareal. Kanskje det finnes berg, stein eller trær som kan bli en naturlig del av arkitekturen?


UTSIKT
Det er fort gjort å la planleggingen av de ulike rommene komme til slutt. Ved å tenke over hva du ønsker å se utenfor de ulike vinduene før du velger hus, kan vi begrense innsynet og bedre utsikten.


SOLFORHOLD
Hvor står solen opp og hvor går den ned? Dersom du ønsker en hustype med store vindusflater er det ekstra viktig å tenke på hvordan solforholdene påvirker temperaturen i de ulike rommene. Ved å ta hensyn til solforhold kan vi også etablere gode uteareal.


VINDFORHOLD
Det er ikke like koselig å drikke morgenkaffen i stiv kuling. Derfor er det lurt å tenke over vindforholdene der du skal bo, slik at vi kan forme lune uteplasser.

Form

OMRÅDE
Det fineste husene tar hensyn til faunaen rundt boligen. Et hus tegnet for å gli inn i skogen passer ikke nødvendigvis like godt ved havet.


MILJØ
Det er mange måter å ta hensyn til miljøet utenfor på. Kanskje vi kan speile naturelementer i vindusflatene eller bryte med sterke kontraster?


STIL
Stilen på huset skal passe til både deg som bor der og miljøet rundt. Vi har alt fra klassiske og tradisjonelle hus – til moderne hus.


MATERIALER
Gode materialvalg kan heve uttrykket til ethvert hus. Hvilke materialer bør du velge til akkurat ditt hjem?

Funksjon

LIVSFASER
Noen vet allerede før de bygger at de kommer til å bli flere. Enten fordi familien blir større, eller fordi de skal leie ut. Dette er avgjørende for størrelsen på huset og hvordan planløsningen skal være.


PLANLØSNING
Planløsningen du ønsker deg i dag er ikke nødvendigvis den planløsningen som fungerer best noen år frem i tid. Er det grep vi kan gjøre for at huset skal fungere like godt om 10 år?


PLASSBEHOV
Noen har flere bilder, mens andre har åtte par ski. Uansett blir det sjeldent nok lagringsplass. Hvilke rom trenger du for at du skal kunne leve det livet du ønsker å leve?


VEDLIKEHOLD
Behovet for vedlikehold av huset er det materialvalget som definerer. En benkeplate i tre krever en del, mens en benkeplate i marmor krever mindre. Hvilke materialer passer best for deg og ditt hus?


Livskvalitet

PSYKOLOGI
Det er ingen hemmelighet at omgivelsene påvirker humøret. Farger, materialer og romløsninger skal ivareta både fysiske og følelsesmessige behov. Hva skal til for at du trives?


VERDIER
Vi vet at folk har det bedre dersom huset gjenspeiler personligheten. Har du tenkt på hvilken stil som virkelig er deg?


LIVSSTIL
Folk er forskjellige. Noen er veldig aktive og har behov for lett adgang til vaskerom og mye lagringsplass, mens andre har nok med en mindre entré. Hvordan vil valgene du tar påvirke din livsstil?


LIVSSKVALITET
Hva er viktig for deg og din familie? Tenk at huset skal øke livskvaliteten – bygg for fremtiden.
Ta kontakt for gode råd i planleggingsfasen

Byggfag ansatte Aina

Aina Pauline Torvik

Daglig leder / Arkitekt / Byggingeniør

Byggfag ansatte Lena

Lena Sekkingstad

Faglig leder / Arkitekt / Byggingeniør

Linda

Linda Tran

Kreativ leder / Sivilarkitekt MNAL

Byggfag ansatte Sigrid

Sigrid Flisnes

Arkitekt / Byggingeniør

Byffag ansatte Nils

Nils Jonny Roald

Arkitekt / Byggingeniør