Andreas Engesvik for Escalia

Andreas Engesvik for Escalia

Andreas Engesvik har designet Escalias nye trappemodell Pilar. Det minimalistiske møbelet er en moderne tolkning av tradisjonelle håndverksteknikker i eik, et solid materiale brukt i trapper i generasjoner. Med en enkel, skandinavisk estetikk er Pilar et slitesterkt produkt, både visuelt og i bruk. Pilar er konstruert med stående pilarer, derav navnet. Uten synlige beslag, skruer og hull har trappen en fin, estetisk ro. Tette og transparente felt skaper subtile lys- og skyggevirkninger, mens brede bord gir en eksklusiv finish. Trappen kan lakkes, beises eller males etter ønske. Pilar er et vakkert og funksjonelt kvalitetsmøbel til hjemmet, laget for å vare. Lenge.

Eik mattlakk natur

Pilar er laget i taktil og slitesterk eik, et treverk som tåler hard bruk. Eik har dessuten en gyllen og anvendelig fargetone som kler de fleste interiører og tåler skiftende innredninger. For å optimalisere bruken av materialet har trappen store, brede bord i trinn og håndlist, og helhetenoppleves raus og eksklusiv.

Med Pilar lanserer vi nye Mattlakk natur. Lakken beskytter trappens overflater mot hverdagsbruk og slitasje med en matt og naturlig finish, som fremhever treverkets iboende struktur.

Strukturglass


Pilar kan leveres med strukturglass i gelenderet. Glasspanelene fremhever trappens konstruksjon og gir en trygg og tydelig forståelse av både design og bruk – men uten å avsløre alt. Kun silhuettene av detaljene og menneskene som beveger seg opp og ned skimtes, noe som skaper spennende effekter i rommet. Med struktur på begge sider er taktiliteten i glasset en vakker videreføring av den sanselige trerammen, samtidig som den matte glassflaten lever godt med et fingeravtrykk eller to.
Eik snøhvitMed Pilar lanserer vi den nye lasuren Snøhvit, et lysere alternativ til Mattlakk natur. Strukturen i treverket er fortsatt synlig, men trappen får et svalere uttrykk som bygger opp under en lett, nordisk estetikk. Ønsker man møbelet i en mørkere tone er Værbitt grå, Brunsvart eller Valnøtt på eik flotte alternativer.Malt


Mens noen har en forkjærlighet for naturlig treverk, foretrekker andre malte overflater. Pilar kan leveres med malt håndlist og gelender i Lys gyllenbrun, som vist på bildet, eller i Lun beige og Mørk gyllenbrun. Tonene er vakre videreføringer av de gylne kvalitetene i eiketreet, håndplukket av designer Andreas Engesvik. Skulle du likevel ønske en annen nyanse til ditt hjem kan trappen males i valgfri NCS-S-farge.


Andreas Engesvik er en av Norges fremste møbeldesignere.
Med sin enkle, skandinaviske signatur står han bak en rekke
moderne designklassikere for produsenter i både inn- og
utland. Trappemodellen Pilar markerer hans første samarbeid med produsent Hagen og merkevaren Escalia. Med
dette tar han også sitt første steg inn i trappenes verden.
– En trapp skal være funksjonell, sikker, den skal se
bra ut og ha taktile kvaliteter. Som kategori er trappen utfordrende å jobbe med ettersom den er ganske tredimensjonal. Du må jobbe mye mer arkitektonisk enn det jeg er vant til fra tradisjonell formgiving. En trapp er et komplisert romlig element som jeg ikke har jobbet med før, og det har vært veldig spennende, forteller designeren.


En moderne tolkning av tradisjon
De tidløse, balanserte og håndverksmessige kvalitetene
som kjennetegner Andreas Engesviks arbeider er fremtredende i Pilar. Det rene, harmoniske uttrykket bygger på
ideen om å strippe ned, ta et skritt tilbake og jobbe med
tradisjonelle teknikker i materialet man har laget trapper
av siden tidenes morgen – treverk.
Pilar er konstruert i eik, en slitesterk tresort med en gyllen,
svært anvendelig fargetone. Trappen har en tydelig visuell
rytme, med stående pilarer og tette eller transparente felt.
Designet legger til rette for en interessant dynamikk mellom
lys og skygge, med mulighet for strukturglass i gelenderet
for ekstra gjennomsiktighet. Bordene er store og brede, med
en kraftig håndlist som er god å holde i.
Med sine universelle kvaliteter står Pilar på skuldrene
til den skandinaviske designtradisjonen i både innhold
og utseende.
– Vi har prøvd å overføre noe av finsligheten som man
finner i møbler i selve trappen, blant annet ved å unngå
synlige beslag, skruer og hull. Slik fremstår helheten mer
forsiktig og delikat. Trappen har også fine taktile kvaliteter.
Det er mye å ta på hvis du er interessert i å kjenne på de
ulike overflatene, påpeker designeren.


Kvalitet i alle ledd
Pilar leveres i naturlig mattlakk, ulike nyanser av beis og
lasur eller i malt versjon. Dyktige håndverkere på Hagens
fabrikk i Stryn sørger for at hver trapp er sterk, sikker og

Hagen siden 1934

Hagen har produsert trapper i Stryn siden 1934, under merkevarene Stryntrappa og Escalia. Escalia er for den designbevisste, som ønsker seg en trapp i en klasse for seg. Stryntrappa gir folk flest muligheten til å få en norskprodusert kvalitetstrapp.

Uavhengig av hvilken trappeserie du velger, sørger våre fagfolk for informasjon, måltaking, montering og oppfølging, og er lett tilgjengelige gjennom hele prosessen. Besøk oss i våre butikker og få et realistisk bilde av hvordan Escalia og Stryntrappa vil se ut i ditt hjem.