Det lille ekstra

For Britt Ingunn Midtbø står kjærligheten til interiør i høysetet, enten hun hjelper kunder i butikken eller deler inspirasjon på sin egen Instagramkonto.

FAKTA

Hvem: Britt Ingunn Midtbø

Hva: Kunderådgiver, regnskapsfører og «alt mulig-kvinne» hos Byggfag - Røberg Byggmarked AS

Familie: Gift med Ronny Sandnes, mamma til Mille Maria og Simon

Bosted: Midsund, Møre og RomsdalBåde internt og eksternt er hun kjent som dama som alltid yter det lille ekstra. Britt Ingunn er et uhelbredelig ja-menneske, erkjenner hun. Men det er også tydelig at overskuddet stammer fra en oppriktig kjærlighet til det hun gjør.

Hos Røberg Byggmarked i Midsund er de bare tre ansatte, så her må man trå til overalt. Britt Ingunn fungerer i de fleste funksjoner. Dagen kan bestå i alt fra regnskap og butikkarbeid til møter med kunder. Der hjelper hun ofte og gjerne til med både kjøkken og fargevalg.

Veggene er helt hvite i Britt Ingunns spisestue. Hun er glad i kontrasten  mellom svart og hvitt, men det lyse eikegulvet gir varme til rommet.  For et mer eksklusivt preg har hun gått for bredere lister enn standard.  Gulvet er parketten Coconut eik fra Saga. Listverket er fra Rindalslist.  Vinduene er fra Natre. Alt forhandles av Byggfag. TIPS! Et gammelt bord kan bli nytt og tøft med noen malingsstrøk!

Veggene er helt hvite i Britt Ingunns spisestue. Hun er glad i kontrasten mellom svart og hvitt, men det lyse eikegulvet gir varme til rommet. For et mer eksklusivt preg har hun gått for bredere lister enn standard. Gulvet er parketten Coconut eik fra Saga. Listverket er fra Rindalslist. Vinduene er fra Natre. Alt forhandles av Byggfag. TIPS! Et gammelt bord kan bli nytt og tøft med noen malingsstrøk!

Da hun begynte å jobbe hos Byggfag i 2017, var arbeidsoppgaven først og fremst regnskap. Det viste seg imidlertid at hennes evner også egnet seg i andre funksjoner i bedriften.

– Det ble ganske raskt til en større stilling mer rettet mot interiør, sier hun. Hun stortrives når hun får være med en kunde og gi råd og veiledning til oppussing eller nybygg. En dag blir sjelden akkurat slik hun har planlagt. Heldigvis.

– I løpet av en dag er det mange innom butikken, både de faste lokale snekkerne og andre kunder. Vi har så mange flinke kunder her som setter pris på at vi er her. Det er kjekt, det! Hva hadde vi vært uten dem? Jeg blir varm om hjertet når en kunde er fornøyd med valgene sine, som vi gjerne har kommet frem til sammen. Det er jo ofte en prosess for kunden, og løsningene skal være både funksjonelle og fine å se på.

Britt Ingunn er så heldig å ha en stor gang, der det ble plass til en lettvegg som deler rommet i to: herlig loungestemning på forsiden, mens det bak har blitt plass sko og yttertøy. TIPS! Hos Byggfag får du eksperthjelp til å skreddersy din egen garderobe!

Britt Ingunn er så heldig å ha en stor gang, der det ble plass til en lettvegg som deler rommet i to: herlig loungestemning på forsiden, mens det bak har blitt plass sko og yttertøy. TIPS! Hos Byggfag får du eksperthjelp til å skreddersy din egen garderobe!

«Jeg er i grunnen litt overalt
i bedriften. Men jeg kjører ikke truck»

+ LIVING THE BRAND Siden 2017 er butikken også bygget på og endret. Britt Ingunn var en selvsagt del av prosessen. – Det var utrolig kjekt å få tillit til å være med og påvirke hvordan det ferdige resultatet skulle bli, sier den engasjerte midsundingen.

At hjertet banker for interiør er også tydelig på Britt Ingunns Instagramkonto, @brittmidtb, der hun deler interiørinspirasjon fra sitt hvite hus ved havet, kjærlig innredet med referanser til nordisk minimalisme, og med en tydelig forkjærlighet for svarthvite kontraster. Her får trofaste følgere et innblikk i Britt Ingunns mange estetiske prosjekter, som ikke stopper ved lekker innredning. Her deles også bilder av hjemmelagde trefjøler og strikkede oppvaskkluter.
– Jeg startet Instagram-kontoen i 2013, men det var ikke før i 2016 at jeg begynte å legge ut litt interiørbilder. Det er jo bare en hobby jeg har, og jeg er nok ikke den mest aktive, men jeg synes det er kjekt å kunne inspirere andre, og ikke minst, bli inspirert selv, sier Britt Ingunn, og legger til at hun blir oppriktig glad når hun får hyggelige tilbakemeldinger fra følgerne sine.

HJERTE FOR INNREDNING Interessen for innredning har nok alltid vært der, sier Britt Ingunn, og ungdomsrommet hennes ble malt om både en og to ganger. Da hun og familien bygget sitt første hus, fikk hun for alvor prøve evnene sine.
– Det var en enorm mengde valg og mye styr og stell. Likevel ville jeg uten å nøle gjort det igjen!

Nå er hun og familien snart i mål med å renovere huset de tok over etter Britt Ingunns besteforeldre. Det er stas å blande det gamle med det nye, synes hun.
– Det viktige for meg er å skape et miljø min familie trives i. Heldigvis er vi forskjellige når det kommer til fargevalg og stiler. Det er nok derfor det oppleves så meningsfullt for meg å jobbe med interiør for kunder også. Ingen er helt like, men alle ønsker å ha det trivelig rundt seg. Det tenker jeg er viktig. Man må definitivt ikke være noen trendslave for å ha det fint!

Også på gjesterommet ønsket Britt Ingunn seg lyse vegger, men her gikk hun for en varmere nyanse, NCS S2005-Y20R. De lyse eikegulvene gir rommet ekstra varme. Listverket er fra Rindalslist. Vinduene er fra Velux og panelet er fra Moelven. Alt forhandles av Byggfag.  TIPS! Veggfargen gjør mye for stemningen i et rom. I rom man skal sove i er det behagelig med en beroligende fargenyanse.

Også på gjesterommet ønsket Britt Ingunn seg lyse vegger, men her gikk hun for en varmere nyanse, NCS S2005-Y20R. De lyse eikegulvene gir rommet ekstra varme. Listverket er fra Rindalslist. Vinduene er fra Velux og panelet er fra Moelven. Alt forhandles av Byggfag. TIPS! Veggfargen gjør mye for stemningen i et rom. I rom man skal sove i er det behagelig med en beroligende fargenyanse.

5 KJAPPE


JEG TRIVES BEST når jeg får hjelpe kundene våre. DRØMMEOPPDRAGET er å få bistå en kunde fra A til Å, med alt fra skisser og materialvalg til kjøkken og farger, og så få se det hele når det er ferdig. Det er stas! MITT LOKALMILJØ, Midsund, har de fineste fjellene og alltid sjøen i nærheten. Jeg gleder meg til sommeren, når alt virkelig kommer til sin rett! MITT FAVORITT BYGGFAG-PRODUKT må være gulvene våre. Vi har så mange fine parkettgulv! EN PERFEKT FRIDAG for meg er når jeg får kose meg med å flytte litt rundt på ting hjemme og kanskje ta noen nye Insta-bilder – eller rett og slett bare kose meg med et strikkeprosjekt.


3 OM BRITT INGUNN

«Britt Ingunn er veldig populær hos
kundene, og de kommer ofte inn og spør
etter henne. Det skjønner jeg godt!»

Arnt Håvard Tangen / Daglig leder

«Hun er sprudlende, løsningsorientert
og hjelpsom, og tar ting på sparket. Man
får lyst til å handle der.»

Anita Høgset / Kunde

«Britt Ingunn er en kollega som har
gjort seg bemerka i Byggfag-kjeden.»

Jostein Strand / Adm. direktør

Huset var opprinnelig et klassisk femtitallshus, men er modernisert med blant annet et overbygget inngangsparti som gir fasaden et mer herskapelig preg. Belegningssteinen er fra Aas Betong/Byggfag. Alt materiale til rekkverk og hus er fra Røberg Byggmarked AS.  TIPS! Bruk belegningsstein til å lage små gangveier på tomta og ramme inn i soner.

Huset var opprinnelig et klassisk femtitallshus, men er modernisert med blant annet et overbygget inngangsparti som gir fasaden et mer herskapelig preg. Belegningssteinen er fra Aas Betong/Byggfag. Alt materiale til rekkverk og hus er fra Røberg Byggmarked AS. TIPS! Bruk belegningsstein til å lage små gangveier på tomta og ramme inn i soner.