Oppfyll drømmen om en hytte ved sjøkanten

Oppfyll drømmen om en hytte ved sjøkanten

Drømmer du om ditt eget fristed ved sjøen? Nå kan muligheten bli din ved Syvdsfjorden.

Byggfag Arkitekter og Nystøl & Fagerhol har gått sammen om et helt unikt hytteprosjekt i sjøkanten på Hasleneset i utkanten av Syvde. Seks heldige kjøpere får muligheten til å nyte en uforstyrret utsikt mot fjord og fjell i sin egen fjordhytte.


Prosjektet på Hasleneset består av seks hytter på om lag 100 m², og første byggetrinn på tre av hyttene skal etter planen ferdigstilles i løpet av høsten 2022. Hyttene bygges på en strandtomt som hittil har vært i privat eie. Tidligere grunneier er født og oppvokst i nærområdet og vil selv kjøpe en av hyttene til seg selv og familien.
Slike tomter er få forunt
og vi ser ikke bort ifra at
noen har ventet lenge på
en mulighet som denne.

- ​Arkitekt Aina Pauline Torvik

Artikkelen fortsetter under bildet.

En sjelden mulighet

Daglig leder i Byggfag Arkitekter, Aina Pauline Torvik, er ansvarlig arkitekt for prosjektet. For henne har det vært et privilegium å få jobbe med beliggenheten på Hasleneset.


- Eiendommer med en slik beliggenhet dukker ikke ofte opp på markedet. En hytte ved sjøkanten er sjelden vare i seg selv, og her har du i tillegg den unike nærheten til fjellene. Slike tomter er få forunt og vi ser ikke bort ifra at noen har ventet lenge på en mulighet som denne, sier Aina.
Hasleneset miljø 1I både beliggenhet og stil representerer hyttene på Hasleneset det beste fra to verdener. Her møter fjellene havet, og det tradisjonelle møter det moderne. Hyttene har en klassisk byggeform med saltak, i en nedtonet og minimalistisk drakt. Rene linjer, minimale takutstikk og store vindusflater gir hyttene et moderne preg, i tillegg til å bringe mengder av naturlig lys og utsikt til oppholdsrommene. Beliggenhetens nærhet til naturen har vært førende for den arkitektoniske streken og resultatet har både et stilistisk nikk til rorbuarkitekturen og paralleller til den nordiske fjellhytten.Hasleneset plantegningHyttene har en åpen og sosial planløsning med kontakt mellom loftstue på hems og stue og kjøkken i 1. etasje. Fra stuen i front er det åpent helt opp til mønet, slik at man både får takhøyde over to etasjer og maksimalt utbytte av utsikten. Hyttene er svært arealeffektive med komplett bad, WC/vaskerom og romslig entré med plass til garderobe. Det er plass til dobbeltsenger på alle de tre soverommene, i tillegg til god plass til garderobeskap på hovedsoverommet.

Et stilistisk nikk til
rorbuarkitekturen
og paralleller til den
nordiske fjellhytten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Godt samhold mellom perlene ved sjøen

Sameiet mellom de seks hyttene inkluderer også en flytebrygge med båtplasser og et fellesbygg med boder og overbygd arbeidsplass hvor en kan sløye dagens fangst. Med fellesområdene er det er lagt til rette for et fint sosialt samhold mellom de som får oppfylt drømmen om en egen perle ved sjøen på Hasleneset.


- Vi har vært opptatt av å opprettholde et fornuftig nivå prismessig gjennom hele prosessen, samtidig som at hyttene skal holde en høy innvendig og utvendig standard. Utbyggeren Nystøl & Fagerhol har lang og solid erfaring i faget. De har et stort nettverk av lokale kvalitetsleverandører, som virkelig kommer prosjektet på Hasleneset til gode med tanke på pris og kvalitet. Vi er veldig begeistret for produktet vi nå kan presentere for de heldige kjøperne, sier Aina Pauline Torvik, daglig leder, arkitekt og byggingeniør i Byggfag Arkitekter.


Hyttene på Hasleneset er nå lagt ut for salg, og Finn-annonsen finner du her. Last ned prospektet her for utfyllende informasjon, eller ta gjerne kontakt med ansvarlig arkitekt og kontaktperson:

Byggfag ansatte Aina

Aina Pauline Torvik

Daglig leder / Byggingeniør / Arkitekt