Vinterklar med nye energibesparende vinduer

Vinterklar med nye energibesparende vinduer

I værutsatte Norge er vi avhengige av robuste kvalitetsvinduer utviklet og designet for det norske klimaet. Bli vinterklar med nye energibesparende vinduer fra H-vinduet+.

Det er mange fordeler med å skifte ut gamle vinduer med nye. Du har kanskje ikke tenkt på at vinduene kan stå for opp til 40% av varmetapet i boligen? I tillegg til å redusere varmetapet gjennom bedre isolasjon, bidrar nye vinduer til bedre økonomi og et behagelig inneklima.Bør vinduene byttes?

Trekk fra vinduene, punktert vindusglass eller råteskader er sikre tegn på at du bør skifte til nye og bedre isolerte vinduer. Punkterte vindusglass kjennetegnes av kondens i glasset, mens råteskader kjennetegnes ved mykt treverk.


Det er ikke bare ved synlige skader at vinduene bør byttes ut. Alder er også en god indikator. Vinduer som er over 20 år gamle slipper for eksempel ut rundt 2 ½ ganger mer varme enn nye vinduer. Dersom du har vinduer fra 80- eller 90-tallet kan det derfor være svært mye å hente på å bytte dem ut, takket være utviklingen innen vinduers isoleringsevne de siste årene. Jo eldre vinduene er, jo større kan varmetapet bli utover vinteren.


TIPS! Med nye vinduer slipper du utfordringer med kaldras. Kaldras oppstår når den varme inneluften treffer vindusglasset, avkjøles, synker ned og oppleves som kald trekk langs gulvet.


Skal du pusse opp eller rehabilitere, er det uansett smart å bytte vinduer. Du kommer til å merke det på både inneklimaet og strømregningen.

Skal du pusse opp hele huset? Les våre tips her: Vi flytter inn!


TIPS! Hvilke vinduer du bør velge, avhenger selvsagt av smak, men også av boligens arkitektur. Det er naturlig å tenke at vinduet bør harmonere med fasaden, men tenk også gjennom hva slags behov for lys og utsikt du har.

Reduser strømkostnadene

I en tid med høye strømpriser i store deler av landet, har vinduene dine stor innvirkning på strømregningen. Et råd for å redusere strømutgiftene både på kort og lang sikt, er å bytte ut gamle vinduer med nye – gjerne med 3-lags glass.


Vinduer fra 80-tallet har typisk en U-verdi på rundt 2,5, mens et vindu fra 2000-tallet trolig ligger på rundt 1,6. U-verdi er enkelt forklart et mål på hvor godt et materiale isolerer. Jo lavere U-verdien er, jo mindre varme passerer gjennom. Moderne vinduer med 3-lags glass har U-verdier helt ned mot 0,6.


Energibesparelsen vil variere fra bolig til bolig, blant annet avhengig av vindusareal. Men I følge Enova er det mulig å spare over 4000 kWh per år dersom du bytter ut gamle vinduer fra 80-tallet med nye vinduer med 3-lagsglass og en U-verdi på 0,8.


TIPS! Jo lavere U-verdi, jo mer reduseres behovet for å ha på varmeovner – som igjen gir lavere strømregning.


Les mer: Slik kan du kutte strømkostnadene

Designet for det norske klimaet

H-vinduet+ leverer vedlikeholdsfrie høykvalitetsvinduer i PVC, spesielt utviklet og designet for det norske klimaet. I tillegg til å redusere strømkostnadene, slipper du å bruke tid på overflatebehandling gjennom vinduets lange levetid om du velger vinduer i PVC. H-vinduet+ sine produkter er dessuten resirkulerbare. Dermed sparer du både tid, penger og miljø!


I tillegg til størrelse, utforming, farger og sprosseløsninger tilbyr H-vinduet+ også en rekke ulike glassvarianter. Alt fra energibesparende, selvrensende og støydempende til sikkerhetsglass og glass som reduserer dugg.


Les mer: Fire myter om PVC-vinduer


Relevante artikler

Kilder: H-vinduet+ og Enova