Når både kulda og strømprisene biter fra seg

Når både kulda og strømprisene biter fra seg

Mill Invisible panelovn er designet så den flyter i ett med veggen. Den minimalistiske og elegante formen glir naturlig inn i ethvert interiør – skandinavisk design på sitt beste. Med sine avrundede kanter og lett buet form er den synlig, men likevel usynlig. Foto: Mill

Det er lite som er bedre enn gode oppvarmings­kilder som senker strømkostnadene og øker komforten.

I løpet av ett år står oppvarming for hele 50-70% av strømforbruket i de fleste norske hjem. Når strømprisen når stadig nye ­høyder, ser mange etter måter å spare på. Men strømsparing er ikke lenger ensbetydende med kaldt hus!


Med et varme­lagrende ildsted og smarte panelovner kan du både senke skuldrene og strøm­kostnadene.


Ulike typer varmelagring

Stadig flere får øynene opp for varme­lagrende ildsteder, konstruert for å holde på varmen over tid og gi jevnere tempe­ratur, også etter fyring. Et varmelagrende ildsted sparer både lommebok og miljø, og er gode valg særlig i nyere boliger som er godt isolerte og har balansert ventilasjon.


Nordpeis’ Salzburg-serie er designet spesielt for bedre varmelagring. Her blir den varme røyken fra bålet ledet gjennom et kanalsystem i kjernen av produktet, hvor veggene består av varmeabsorberende PowerStone™. Varmen fra røyken absor­beres og lagres i peisveggene. Ved riktig fyring vil kjernen i ildstedet avgi en jevn og moderat varme, hele døgnet!


Les mer: Fordeler med varmelagrende peisNordpeis Salzburg S har tross sin lille størrelse, beholdt de gode varmelagrende egenskapene. Foto: NordpeisTIPS! PowerStone er et varmelagrende betongmateriale som kan settes inn i flere typer vanlige peisovner. Steinen har høyere varmelagrende effekt enn tradisjonell kleberstein!


Spar strøm med smarte panelovner

Enten panelovner er eneste varmekilde, eller et supplement til ildstedet, er det ­viktigste strømsparingstiltaket å senke temperaturen om natten og når det ikke er noen hjemme.


Med WiFi-panelovner fra Mill og uke­programmet i Mill-appen kan du enkelt tilpasse temperaturen til dine daglige rutiner. Still inn temperaturen på soverommet slik at det er passe kjølig når du legger deg, men varmt og behagelig når du står opp. Resten av boligen kan holde en lavere temperatur på dagtid, og være varmt og godt når du kommer hjem. Ved hjelp av maskinlæring vet ovnen når den skal sette i gang for å nå ønsket temperatur til riktig tid.


Les mer: Strømsparing med smarte panelovnerMill Glass panelovn er Norges mest solgte glasspanelovn. Nå får du Mill Glass WiFi panelovner også i en lekker sort farge som passer utmerket i hjem og hytter med en mørkere fargepalett. Foto: MillHøres det avansert ut? Ovnene kobles automatisk til WiFi-nettverket ditt, og i Mill-appen kan du med få tastetrykk tilpasse ukeprogrammet. Enkelt også for de med ti tommeltotter!


TIPS! Mill WiFi-panelovner skiller seg fra andre varmeovner ved å senke effektnivået istedenfor å skru seg av når ønsket temperatur er nådd. Det gir mindre temperatur-svingninger og hopp i strømforbruket, enn med tradisjonelle varmeovner.
Kilder: Mill og NordpeisRelevante artikler